I thought I was a fool for no one, but oh baby I'm a fool for you

Yohooo~ 
 

Jag sitter här med en kopp grönt tea (det är så sådär äckligt fast gott.. Vet inte riktigt vad jag ska tycka, men det är bra för mig så jag tänker inte klaga!) bredvid mig och finslipar mitt personliga brev som ska skickas in till utbytesorganisationen under helgen. Det måste vara personligt, fast ändå informativt (typ 'hej jag vill veta alla detaljer om ditt liv, varje.detalj.hehe.hehe.hehe'[okej inte riktigt]) och vara på engelska så jag kämpar som en liten hamster som... eh, hamstrar? Ah ,whatever. 
 
ALLTSÅ VA? VAD HÄNDE NU? The Jonas Brothers började spelas på min spotify (fråga inte varför jag har deras låtar på min lista) och jag sjöng med utan att tänka på det.  What the...  NÄR LÄRDE JAG MIG DERAS LÅTAR? ... Very suspicious. 
 
Anyhow. Ville bara säga att jag fortfarande lever och så vidare.
Sitter vid min gamla PC nu, och jag hittade ett par bilder från i somras!
Åh. it's been so long since I was this creative with nail designs. Den som ändå hade tid, haha. 
 
Aja, nu får jag ta och fortsätta skriva på brevet! 
 
Lämnar er med den här underbara låten. Surprise surprise, it's not K-pop. Jag hade faktiskt ett liv innan k-pop..
 

WAAAAAAAAAAAAAAAH!!!

 
SHINee HAR SLÄPPT SIN NYA MUSIKVIDEO IDAG! 
 
OH ALL THE FEELS! 
 
 
 

See the world behind my wall

Hej!
 
Jag hade ingen skola idag, så jag spenderade dagen med min kompis Freya. Även Sofie och Signe hälsade på en stund senare på dagen, vi firade helgen med tea, blåbärspaj och ballerinakakor samt videor med snygga personer!
 
Efter några avsnitt med Kuroshitsuji så bestämde vi oss (jag och Freya) för att gå ut och gå. Det slutade med att vi satt ensamma på en mörk strand och pratade djupa tankar. Nu är jag hemma igen och Freya har åkt hem. Jag vet inte riktigt hur jag känner mig nu efter allt prat, men man blir lite utbränd mentalt efter att ha spillt ut alla sina känslor på en sådan kort tid. 
 
Idag är dagen för Tokio Hotel och Linkin Park. Lägger upp några låtar som jag har lyssnat speciellt mycket på idag, deras lyrics always gets to me. 
 
 
 
 
Åh, denna låten i mitt hjärta. ♥
 
 
Jag hoppas att ni har en riktigt bra fredagskväll, kram!

Drömmar och självförtroende

"First you believe,
 then you acheive" - Bubzbeauty 
 

Det är ett citat som verkligen har etsat sig fast i mitt minne. Jag tror att det är någonting som väldigt många av oss behöver påminna oss om ibland. Jag vet till exempel att jag kan vilja nå ett mål, men att jag ger upp halvvägs för att jag inte tror på det tillräckligt mycket. Det är någonting jag försöker att jobba på! 
 
Vill prata lite om drömmar och om att tro på sig själv. 
(varning för långt och djupt inlägg)
 
Jag har en dröm, well.. inte en dröm kanske men en liten förhoppning om att öppna en kanal på youtube där jag gör make-up & nail tutorials och liknande (lite som Bubzbeauty och Michelle Phan), men jag har inte tagit tummen ur och börjat trots att jag har tänkt på det väldigt länge. Jag tror att det är för att jag är lite rädd, för det finns så många andra duktiga tjejer och killar där ute som gör exakt samma sak som jag vill göra, och då tänker jag; "Vad är det som skulle vara speciellt med just mig?". Det känns som att man är en wannabe som härmar alla andra utan någon som helst orginalitet, om ni förstår hur jag tänker. 
 
Jag har haft massvis med ideér på saker jag hade velat lägga upp och olika saker jag hade velat filma, men då är det alltid den där lilla rösten i bakhuvudet som trycker ner mig igen och säger att folk kommer att tycka att jag är patetisk och att jag inte kommer att komma någonstans. (<-- vill skjuta den rösten by the way)
Grejen är också att jag helst skulle vilja ha videorna på engelska, vilket jag är lite orolig över med. Speciellt som jag har gått på en (delvis) engelsk skolan, och folk har höga förväntningar just därför. My english is not perfect, men den lär ju inte bli bättre om jag slutar använda den. 
 
Ja, som sagt; det är en massa saker som virvlar runt i skallen på mig som har hindrat mig ett riktigt bra tag. Men nu känner jag att SCREW YOU, egentligen.
YOLO lixom, hihi!  ... Nej, bara nej. 
Vad har jag att förlora? Jag vill inte sitta där när jag är gammal och grå (typ trettio) med mina tolv katter i min gungstol och tänka tillbaka och ångra mig över alla saker som jag inte har gjort. Därför känner jag att det är lika  bra att köra på trots att jag är rädd. Funkar det inte så funkar det inte, men då har jag åtminstone provat. 
 
Det är väldigt svårt att tro på sig själv ibland, och det kan variera från dag till dag beroende på humör, hur mycket man har sovit, hur det går i skolan, relationer and so on. Ja, listan är lång. Och ibland vill man bara ge upp och ta det enklare alternativet, jag vet, för jag gör det själv ofta. Därför har jag börjat göra en liten sak som har funkat (åtminstone det lilla tag som jag har gjort det)
 
"Den positiva boken" (<-- Lame namn, I know. Kalla den vad ni vill)
Där har jag börjat skriva ner alla komplimanger jag fått från vänner, familj, lärare, från mig själv och andra random människor som sagt någonting värt att komma ihåg. Det är väldigt enkelt att hacka upp sig på de negativa sakerna man får höra om sig själv. För många (me included) är det tusen gånger enklare att ta åt sig av en förolämpling än en komplimang. Varför? Jag vet inte, men det suger. Det är en av anledningarna till boken. Jag använder inte boken enbart för att skriva ner komplimanger och liknande, utan också faktiskt sätta mig ner och tänka igenom mina bra kvaliteter. Till exempel saker som; Bra på att laga mat, hjälpsam, hygienisk, trevlig mot gamlingar, behandlar andra som jag själv vill bli behandlad, riktigt duktig på fotboll osv. Alla de sakerna är inte mina egenskaper alltså, utan bara saker jag kom på nu.
Haha, jag och fotboll... Nej. 
 
Sedan kan man fråga andra, till exempel vänner eller familj, om vad de tycker är bra kvaliteter hos en och skriva ned dem med. Så när man har en pissig dag så kan man kolla i den boken, få en liten självkänsla-boost och försöka komma ihåg att allt inte suger och att det finns saker som bara just du är bra på. Jag skriver också ner min bästa minnen och skämt som jag samlat på mig under åren (om ni vill höra extremt dåliga skämt som får en att skratta som en gås när ni är sådär lagom övertrötta i mitten på veckan, snacka med min kompis Alice- hon är ett levande skämt. HAHAHA WHAT? That came out wrong..), det brukar också få mig på bättre humör.
 
Waoh, jag har SÅ mycket mer att säga och prata om, men nu måste jag sova! Om ni skulle vilja läsa mer av liknande inlägg så är det bara att säga till. Inte för att någon någonsin lämnar en kommentar, haha. But you can't hide from me, I know that you're reading...
Det jag ville få fram med det här inlägget var (för er som inte orkade läsa hela inlägget) i alla fall att;
 
Ta steget och våga göra saker du inte trodde att du skulle våga, du klarar det!
 
Och gör du inte det.. don't blame me. HAHA, just joking. Puss, and don't forget to believe in yourself! ♥
-Avslutar med en sån där lagom gammal bild som inte har någonting med inlägget att göra-
 
Peace out. 

Zoom Into Me

God kväll på er där ute!
 

Min fina kompis Sofie hittade den här bilden som är från i sommras och skickade den till mig. Tyckte att en sommrig bild passar bra nu i höstrusket (way to sound old, Sophia...)
 
Jag vet inte varför, men jag har börjat vara väldigt försiktig med vad jag lägger upp på internet det senaste, speciellt bilder. Innan brydde jag mig inte så mycket, men efter att jag var på en föreläsning om internet och hur allt man lägger upp finns kvar forever. Inte så att jag inte visste det innan, men det visades några extremfall om hur några hade lagt upp bilder som sedan hamnat på helt andra sidor och sånt, så jag blev lite skrämd.
 Så det är därför min blogg är lite tråkig nu för tiden, inte för att den kanske blir så mycket roligare med bilder på mig haha, men ja!
 
Har suttit och stickat och kollat på anime hela dagen. HAHA, usch vad sorgligt det låter egentligen, som att jag inte har några vänner att vara med. Aja, ibland får man ha slappa dagar! 
 
Jag har förresten bestämt mig för att jag behöver komma ifrån datorn mer, den senaste tiden har jag suttit för mycket vid datorn, och facebook speciellt, så nu måste jag ta och gå ut mera. Jag fick svar på blodproven jag tog i förra veckan och det visade sig att jag har brist på D-vitamin (alltså solljus), vilket är lite ironiskt med tanke på att jag alltid har skämtat om att jag är en vampyr och allt.
 
I alla fall, jag tycker att man underskattar naturen. Alla är så klistrade vid datorer och TV these days, att man glömmer av att det finns ett liv utanför. Jag vet att jag kan bli stressad om jag sitter vid datorn för mycket, det finns så oändligt mycket man kan läsa och kolla på genom internet, både bra och dåliga saker, och det blir nästan lite för mycket ibland. Men jag får skylla mig själv som läser för mycket, haha!
 
Jag har lyssnat väldigt mycket på Tokio Hotel idag, det är inte ofta jag gör det längre men vissa dagar så är det som att deras låtar är skrivna bara för mig. ♥
 
 
 
Aja, nu ska jag sova, ha en riktigt fin lördag! Kram ♥

Fredagsmys!

God afton!
 
(förlåt för oorganiserat inlägg, men blogg.se krånglar ATM)
 
Var med min bästa vän Sofie för en stund sedan, vi har inte setts på två veckor så det var verkligen på tiden! Hon fick smaka på den koreanska maträtten Kimchi som vi köpte hem i går.
Jag var rätt nervös när jag skulle smaka, eftersom att det är något man äter till varje måltid i Korea så om man inte gillar det så är man lite körd. But it was a success, det var riktigt najs!
 
Den här fredagen har varit bra, började med att jag skulle till sjukhuset för att ta ett TB-test (Tuberculosis test) vilket i för sig inte var så roligt, men det gick bra. Min stackars vänsterarm har fått lida sig igenom tre stycken sprutor denna veckan, men nu är det över! För den här gången i alla fall.
Sedan så hände en annan riktigt rolig sak- jag fick jobb! I'm so happy~ Jag jobbar nu på ICA vilket känns himla kul!
 
Sitter nu här i min soffa och stickar på en halsduk till Sofie (som den coola människa jag är) medan jag dricker tea och kollar på anime. En mysig kväll helt enkelt!
Så väljer jag att se ut när jag pluggar tydligen, man måste ju försöka skapa nytt mode. Vad händer hos er där ute? Kram!

Viktigt inlägg!

Hej, min kompis skickade det här till mig, och jag tyckte att det kändes bra att dela med mig av den här faktan!
 

"Through a rapist’s eyes! A group of rapists and date rapists in prison were interviewed on what they look for in a potential victim and here are some interesting facts:

1] The first thing men look for in a potential victim is hairstyle. They are most likely to go after a woman with a ponytail, bun! , braid, or other hairstyle that can easily be grabbed. They are also likely to go after a woman with long hair. Women with short hair are not common targets.
2] The second thing men look for is clothing. They will look for women who’s clothing is easy to remove quickly. Many of them carry scissors around to cut clothing.
3] They also look for women using their cell phone, searching through their purse or doing other activities while walking because they are off guard and can be easily overpowered.
4] The number one place women are abducted from / attacked at is grocery store parking lots.
5] Number two is office parking lots/garages.
6] Number three is public restrooms.
7] The thing about these men is that they are looking to grab a woman and quickly move her to a second location where they don’t have to worry about getting caught.
8] If you put up any kind of a fight at all, they get discouraged because it only takes a minute or two for them to realize that going after you isn’t worth it because it will be time-consuming.
9] These men said they would not pick on women who have umbrellas,or other similar objects that can be used from a distance, in their hands.
10] Keys are not a deterrent because you have to get really close to the attacker to use them as a weapon. So, the idea is to convince these guys you’re not worth it.

 

POINTS THAT WE SHOULD REMEMBER:
1] If someone is following behind you on a street or in a garage or with you in an elevator or stairwell, look them in the face and ask them a question, like what time is it, or make general small talk: can’t believe it is so cold out here, we’re in for a bad winter. Now that you’ve seen their faces and could identify them in a line- up, you lose appeal as a target.
2] If someone is coming toward you, hold out your hands in front of you and yell Stop or Stay back! Most of the rapists this man talked to said they’d leave a woman alone if she yelled or showed that she would not be afraid to fight back. Again, they are looking for an EASY target.
3] If you carry pepper spray (this instructor was a huge advocate of it and carries it with him wherever he goes,) yelling I HAVE PEPPER SPRAY and holding it out will be a deterrent.
4] If someone grabs you, you can’t beat them with strength but you can do it by outsmarting them. If you are grabbed around the waist from behind, pinch the attacker either under the arm between the elbow and armpit or in the upper inner thigh - HARD. One woman in a class this guy taught told him she used the underarm pinch on a guy who was trying to date rape her and was so upset she broke through the skin and tore out muscle strands the guy needed stitches. Try pinching yourself in those places as hard as you can stand it; it really hurts.
5] After the initial hit, always go for the groin. I know from a particularly unfortunate experience that if you slap a guy’s parts it is extremely painful. You might think that you’ll anger the guy and make him want to hurt you more, but the thing these rapists told our instructor is that they want a woman who will not cause him a lot of trouble. Start causing trouble, and he’s out of there.
6] When the guy puts his hands up to you, grab his first two fingers and bend them back as far as possible with as much pressure pushing down on them as possible. The instructor did it to me without using much pressure, and I ended up on my knees and both knuckles cracked audibly.
7] Of course the things we always hear still apply. Always be aware of your surroundings, take someone with you if you can and if you see any odd behavior, don’t dismiss it, go with your instincts. You may feel little silly at the time, but you’d feel much worse if the guy really was trouble.

 

 

FINALLY, PLEASE REMEMBER THESE AS WELL …. I know you are smart enough to know these pointers but there will be some, where you will go “hmm I must remember that” After reading forward it to someone you care about, never hurts to be careful in this crazy world we live in.
1. Tip from Tae Kwon Do: The elbow is the strongest point on your body. If you are close enough to use it, do it.
2. Learned this from a tourist guide to New Orleans : if a robber asks for your wallet and/or purse, DO NOT HAND IT TO HIM. Toss it away from you…. chances are that he is more interested in your wallet and/or purse than you and he will go for the wallet/purse. RUN LIKE MAD IN THE OTHER DIRECTION!
3. If you are ever thrown into the trunk of a car: Kick out the back tail lights and stick your arm out the hole and start waving like crazy. The driver won’t see you but everybody else will. This has saved lives.
4. Women have a tendency to get into their cars after shopping,eating, working, etc., and just sit (doing their checkbook, or making a list, etc. DON’T DO THIS! The predator will be watching you, and this is the perfect opportunity for him to get in on the passenger side,put a gun to your head, and tell you where to go. AS SOON AS YOU CLOSE the DOORS , LEAVE.
5. A few notes about getting into your car in a parking lot, or parking garage:
a. Be aware: look around your car as someone may be hiding at the passenger side , peek into your car, inside the passenger side floor, and in the back seat. ( DO THIS TOO BEFORE RIDING A TAXI CAB) .
b. If you are parked next to a big van, enter your car from the passenger door. Most serial killers attack their victims by pulling them into their vans while the women are attempting to get into their cars.
c. Look at the car parked on the driver’s side of your vehicle, and the passenger side. If a male is sitting alone in the seat nearest your car, you may want to walk back into the mall, or work, and get a guard/policeman to walk you back out. IT IS ALWAYS BETTER TO BE SAFE THAN SORRY. (And better paranoid than dead.)
6. ALWAYS take the elevator instead of the stairs. (Stairwells are horrible places to be alone and the perfect crime spot).
7. If the predator has a gun and you are not under his control, ALWAYS RUN! The predator will only hit you (a running target) 4 in 100 times; And even then, it most likely WILL NOT be a vital organ. RUN!
8. As women, we are always trying to be sympathetic: STOP IT! It may get you raped, or killed. Ted Bundy, the serial killer, was a good-looking, well educated man, who ALWAYS played on the sympathies of unsuspecting women. He walked with a cane, or a limp, and often asked “for help” into his vehicle or with his vehicle, which is when he abducted his next victim.

 

Send this to any woman you know that may need to be reminded that the world we live in has a lot of crazies in it and it’s better safe than sorry. If u have a heart or compassion reblog this post. ‘Helping hands are better than Praying Lips’ –give us your helping hand. REBLOG THIS AND LET EVERY GIRL KNOW AT LEAST PEOPLE WILL KNOW WHAT'S GOING IN THIS WORLD. So please reblog this….Your one reblog can help to spread this information. I hope you all will reblog. Lets see how many of you really care for this. Take care!"

 

 

Ta hand om er alla! ♥

Thumbs up!

Hello, long time, no see! ♥
 

Ja, det var ett tag sedan jag skrev något, men min inspiration har varit farligt låg den senaste tiden och jag har haft rätt mycket att göra med skolan och så där. But now I'm back! 
 
Nu har jag skickat in delar av min ansökan till Rotary och jag är så glad att jag äntligen är på gång, även fast jag har mycket kvar. Jag har också fått tummen ur och börjat ta kontakt med ett flertal personer som bor i Sydkorea för att få mer "inside-information" (haha) om hur där att leva där och så. HWAITING! 
 
Kan inte säga att det är så mycket annat som händer just nu, så detta är väl lite av ett meningslöst inlägg egentligen men jag kände bara för att skriva något!
 
En bild från när jag och Sofie var ute och fotade förra veckan:
 
 
Jag har hittat en sida som heter lolthatsme, som är så rolig! Lägger upp några av bilderna jag sparat
HAHA, kanske bara jag och min dåliga humor men jag älskar dessa för de är så sanna! 
 
 
 
 
 
This video-is-pure-gold! Det är det nya man gör när man gillar något, THUMBS UP, THUMBS UP! 
 
 
Peace out! 
RSS 2.0